Zdrowy dorsz

Składniki:

filet z dorsza ( ja na nas dwoje i dziecko biorę dwa średnie do 30 cm długości. Jak ktoś nie wie gdzie takie dostać, chętnie się podzielę namiarami na dostawcę)

pół cytryny

folia aluminiowa

sól, pieprz i oliwa

Dorsza myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem, oprószamy sola i pieprzem. Na folię aluminiową nalewamy odrobinę oliwy, żeby rybka nie przywierała. Po umiejscowieniu rybki na tłustej folii, układamy plasterki cytrynki i zamykamy szczelnie tworząc kieszonki. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni na 15-20 minut. Ja podaję rybkę z pieczonymi ziemniaczkami i sałatką z kiszonej kapustki, albo brokułami gotowanymi na parze.

Smacznego.

dorszyk

Mamuśka

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *