Przecier pomidorowy

Składniki

pomidory

marchewka

seler naciowy

bazylia

Celowo nie podaję ilości, bo jest to zależne od smaków jakie się lubi. Ja lubię mocno ziołowe sosy i marchewkę przemycam wszędzie gdzie się da.

Przepis jest dziecinnie prosty. Pomidory myjemy i kroimy w ćwiartki. Marchewkę po obraniu w pół talarki a seler naciowy w 0,5 cm kawałeczki. Całość wrzucamy do grara i dusimy na małym ogniu do zmięknięcia warzywek. Na samym końcu dodajemy pokrojoną bazylię i dogotowujemy chwilę. Używając blendera rozdrabniamy całość i przelewamy do słoików. Słoiki wekujemy ok 5 minut, albowiem sosik nalewamy gorący.

Świetny dodatek do sosów i zup.

Mamuśka

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *