Piracki makaron mamuśki

Składniki:

200 gram tagliatelle w kolorze czarnym ( barwione sepią)

1 puszka pomidorów krojonych

100 gram ogonków raków

100 gram krewetek

4 ząbki czosnku

1 łyżka oliwy z oliwek

1 łyżka oleju rzepakowego

garść natki pietruszki

garść świeżej bazylii

sól i pieprz do smaku

Krewetki umyć i obrać z pancerzyków i ogonków. Ogonki raków kupiłam już obrane i sparzone. Krewetki wraz z ogonkami podsmażyć na patelni, na łyżce oleju rzepakowego. Smażyć aż krewetki skręcą się w krążki. Pod koniec smażenia dodać przeciśnięte przez praskę dwa ząbki czosnku i garść posiekanej natki pietruszki.

Pomidory przerzucić do garnka i podgrzać z resztą czosnku, oliwą i bazylią. Całość doprawić solą i pieprzem i połączyć z krewetkami i rakami.

Makaron ugotować w osolonej wodzie. Podawać z uprzednio przygotowanym sosem.

Smacznego!

piracki makaron

Mamuśka

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *