Muffiniki kokosowe

Składniki:

150 gram mąki razowej

100 gram mąki pszennej

2 łyżeczki proszku do pieczenia

1/2 łyżeczki sody oczyszczonej

7 łyżek wiórków kokosowych

90 gram brązowego cukru

puszka mleka kokosowego ( 400 ml)

50 mililitrów oleju rzepakowego

1 duże jajko

Wszystkie sypkie składniki wymieszać w jednej misce, w osobnym naczyniu płynne. Następnie obydwie miski połączyć ze sobą, mieszając całość łyżką. Do formy na muffinki włożyć papilotki i umieścić w nich powstałe ciasto. Ja na górę wsypałam kolorowe kuleczki do pieczenia. Piec w temperaturze 200 stopni przez 20 minut.

muffinki kokosoweSmaczego

Mamuśka

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *