Ekstrakt migdałowy

Święta już niedługo, będzie słodko i smacznie. Często pieczemy smakołyki wymagające użycia ekstraktu migdałowego lub waniliowego. Zakup dobrych produktów jest możliwy dzięki internetowym sklepom, ale niestety cena takich specjałów czasem powala.

Mamuśka ma sposób na oszczędność w tym temacie. Sama robię ekstrakty.

Składniki:

Garść migdałów

szklanka wódeczki

słoiczek

Migdały pozbawić skórek, przez ich sparzenie gorącą wodą. Następnie pokroić gołe migdałki, nie za drobno. Całość zalać wódeczką i zamknąć w słoiczku. Odstawić w ciemne miejsce, u mnie szafka kuchenna.

ekstrakt migdałowy

THE END

Prawda, że żadna robota.

Mamuśka

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *